REGION

KUJAWSKO-POMORSKI

NSZZ "SOLIDARNOŚĆ" -80 W BUDAPESZCIE

W dniu 14 marca 2017 roku przedstawiciele NSZZ Solidarność 80 brali udział w węgierskiej konferencji w Budapeszcie. Celem spotkania było wypracowanie wspólnego stanowisko organizacji społecznych Europy Wschodniej dotyczących konkurencyjności przedsiębiorstw krajowych, nową polityką spójności i nową Unią Europejską, z większą solidarnością, w której także państwa środkowoeuropejskie mogłyby czuć się jak w domu. Uczestnikami wydarzenia byli członkowie 8 krajów Europy Wschodniej, natomiast obradom przewodniczył Węgier Márton Gyöngyösi wybrany na przewodniczącego konferencji.

Naszą delegację reprezentowali Paweł Gawryluk - Wiceprzewodniczący Komisji Krajowej NSZZ Solidarność 80 towarzyszyli mu z ramienia związku Ireneusz Wieczorkiewicz - członek KK i Zbigniew Sagański - ekspert związku.

Zdjęcia (kliknij tutaj !!!)

Irek dzięki za relację i zdjęcia.

ul. Traugutta 26

87-800 Włocławek