REGION

KUJAWSKO-POMORSKI

20 lat NSZZ "Solidarność" -80 Geberit Produkcja

To już 20 lat !

Miło nam poinformować, że Solidarność -80 Geberit Produkcja obchodzi w 2018 roku okrągły jubileusz 20-lecia powstania. Zwieńczeniem i punktem kulminacyjnym uroczystości z tym związanych był ,,Związkowy Festyn Rodzinny”, który miał miejsce w niedzielę 1 lipca. Do Osady Popowo zjechali się członkowie związku z naszego zakładu z najbliższymi oraz zaproszeni goście. Obecni byli m.in. Przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" -80 Marek Mnich, Przewodniczący Zarządu Regionu Kujawsko-Pomorskiego NSZZ "Solidarność" -80 Józef Korpusiński, Kapelan związku ojciec Damian Kosecki oraz delegacje zaprzyjaźnionych organizacji związkowych z Przewodniczącym Solidarności przy Geberit Produkcja z Koła. Firmę Geberit Produkcja reprezentowaliśmy wszyscy, bo to nasza firma w której czujemy się ważnym elementem. Mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli reprezentujących Pracodawcę w osobach Pana Dyrektora Jarosława Skibę i Szefowej Działu Ceramicznego Panią Dorotę Samulską. Dziękujemy wszystkim za tak liczne przybycie i wspaniałą zabawę. Pogoda nam dopisała, temperaturę podgrzewały rywalizacje w licznych zabawach i konkursach.

Zawody Wędkarskie o Puchar 20-lecia

Okrągła rocznica powstania Związku Zawodowego NSZZ "Solidarność" -80 Geberit Produkcja to czas radosny, który należy uczcić na wiele sposobów. Jednym z nich może być rywalizacja podczas Zawodów Wędkarskich o ,,Puchar 20 Lecia”. Odbyły się one w niedzielę 1 lipca od godzin rannych, a zakończyły w samo południe. Zwieńczeniem było rozdanie pucharów podczas ,,Związkowego Pikniku Rodzinnego” w Osadzie Popowo zorganizowanego z okazji 20 lecia powstania Organizacji Związkowej NSZZ "Solidarność" -80 Geberit Produkcja .

• Pierwsze miejsce Rafał Jasiński

• Drugie miejsce Mariusz Grabowski

• Trzecie miejsce Mateusz Wojtera

Ze związkowym pozdrowieniem

Ireneusz Wieczorkiewicz

"Solidarność" -80 Geberit Produkcja

Zdjęcia (Kliknij Tutaj !!!)

ul. Traugutta 26

87-800 Włocławek